tisdag 17 juli 2012

Bästa insimning


Insim och avsim är förvirrande ämnen i sfären av simning. Olika grupper använder olika strategier för med olika framgång. Men, vad det bästa sättet att värma upp? Finns det en "perfekt uppvärmning? Vad gör du om du inte har till avsim/insim bässäng? Är insim/avsim ens viktigt? Har åldersgrupp simmare ens behöver insim/avsim? Dessa frågor virvlar runt huvudet tränare, simmare och träningsfysiolog.
Denna serie av uppvärmning, avsim, och vad göra när en pool inte är tillgänglig kommer hantera alla dessa frågor med den senaste forskningen och projicera några metoder för genomförandet.

Coacher använder vanligtvis två alternativ uppvärmning:
Laget: Varje simmare i laget gör samma sak. Denna metod säkerställer en minimal volym utförs av varje simmare. Detta ger coachen sinnesro som han eller hon vet exakt vad simmaren utförs.
Individuellt: Denna insims metoden kan simmare att göra sin egen uppvärmning med målet att varje simmare utveckla en individualiserad uppvärmning som fungerar bäst för deras.
Båda dessa strategier har styrkor och svagheter. Institutionen för laguppvärmning ger en mängd insim, men inte tillåter individualisering. Individualisering är viktigt och tyvärr kan inte alla inte vara individuell. Vissa simmare kan dricka kaffe, visualisera en låga, och hoppa på blocket för en bästa tid. Andra simmare behöver för att utföra 2.000 meter innan de inser att de är på en tävling.
Den fria för alla strategin lägger en hel del förtroende för simmare. Denna metoden kan simmare för att hitta en lämplig uppvärmning för sig själva. Men många simmare känna sig mindre är bättre eftersom de "redan tillbringar mer tid i poolen än i klassrummet" Detta tillvägagångssätt måste lära simmaren att prova olika typer av insim i praktiken och på träffar med potential att misslyckas. Om de har ett dåligt insim, ta upp uppvärmning och föreslå olika metoder för förbättring.

Litteraturen
En nyligen genomförd studie tittade på uppvärmning och bestämt en grupp uppvärmning arbetat mer än 70 % av de simmare, men 30 % av de simmarna klarade sig bättre med en annan uppvärmning. Därför kan denna 30 % förbättras från en alternativ uppvärmning. Denna enkla studie tittade bara på en uppvärmning variation när vi alla vet att det finns många insim variationer från i vatten till ur vattnet rörelse.
En annan studie av Alabama hade simmare utför med tre olika uppvärmning varianter: Ingen uppvärmningstid, kort uppvärmning och regelbunden uppvärmning. Forskarens slutsats: "individuella data indikerade att 19 % av deltagarna genomförde sin bästa 50-m tid efter kort, 37 % efter nr 2 och 44% efter ordinarie uppvärmning" (Balilionis, 2012).

Insim:
Att ge en simmare med olika uppvärmning är viktig om spåra resultaten från varje uppvärmning utförs objektivt. För de unga eller omogna simmare, föreslår jag starkt att coachen ger variation på träningen och simma som uppvärmning fungerar för varje simmare. När reda på vad som fungerar, kan värma upp bli mer individualiserad. För äldre simmare (17 år oä), ge dem möjlighet att skapa sin egen uppvärmning, men föreslår variation under praktiken och sammanträder för att hitta den "perfekta uppvärmningen".

Referenser
Balilionis G, Nepocatych S, Ellis CM, Richardson MT, Neggers YH, biskop PA. Effekter av olika typer av Warm-up på Simning Performance, reaktionstid och Dive Distance.J styrka Cond Res. 2012 10 januari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar