fredag 21 september 2012

Ny topp simmare till Järfälla Simsällskap!Martin Nilsson född 1993 är tävlingsklar för Järfälla Simsällskap den 19 oktober. Han kommer från Väsby SS där han haft stora framgångar bl.a. deltog han på Junior EM i Belgrad 2011 och i somras simmade han bl.a. 100 frisim på 52,07 och 26,82 på 50 rygg där han blev 3.a på JSM. Martin kommer att tillföra mycket i JS och framöver kommer vi att ha ett slagkraftigare lagkappslag på herrarsidan. Martin har börjat träna med Nivå 7-8 och vi hälsar Martin välkommen till Järfälla Simsällskap.

Som tränare för Martin framöver ser jag framemot att coach honom både i bassängen men också som ett stöd runt den livsstil som krävs för elitsatsning i simning, studier på KTH och det övriga livet. Martin ingår i Sport Campus Sweden som erbjudaer sportsliga villkor för den som tänker satsa på elitidrott och högskolestudier samtidigt. Genom samarbeten med specialidrotts-förbund, högskolor, coacher, idrottsmedicinare, sponsorer med flera kan de ge rätt stöd på idrottarens väg mot medalj och examen.

Jag anser att Martin har stor utvecklingspotential och kan lyckas mycket bra med sin simning eftersom han med sig kvaliteter som undervattenssimning och naturlig snabbhet. Martin är en träningsvillig simmare som är beredd att satsa hårt på sin simning och lägga ner runt 25 timmar per vecka av träning vilket jag anser är det allra viktigaste parametern för kunna utvecklas efter puberteten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar