tisdag 15 januari 2013

Utvecklande lägerJag sitter nu på hotellet på Teneriffa och på vägen hem till snöiga Stockholm. Landslagslägret som hållit på i 10 dagar har var ett de bästa jag varit med på som tränare. Lägret har fungerat som en kick off mot OS 2016. Ledningen i landslaget har verkligen bjudit in oss tränare att få vara med i givande diskussioner och de har lyssnat på vad vi sagt. Bra initiativ!


Träningen har varit mycket bra. Anläggningen T3 är fantastisk och skapar en proffsig miljö. Jag kan verkligen tipsa simklubbar att åka hit. Totalt så simmade vi 81.800 meter på 15 pass, fokus har varit att förbättra den aeroba kapaciteten. Mestadels simmade vi sammansatt ca 60 % och resterande jämt fördelat på ben, arm och teknik.

Leif Larsson från SOKvar med första dagarna och höll i fysträningen och därefter tog vi tränare över, framför allt Claes från Sjöbo. Jesper körde dessutom löpning vid 4 tillfälle, 2 tillfälle lätt löpning och 2 med backträning.


För min egen del så har lärt känna nya simmare och tränare, att kunna sitta och diskutera simning i 10 dagar med flera tränare är otroligt utvecklande. Många nya idéer och tips blev det mellan oss tränare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar