torsdag 23 maj 2013

Första OWS passet i Järla Sjön idag

 OWS simmerskan Desirée Andersson

Järla Sjön är bra för OWS. 

Äntligen var det dags för 1.a Open Water Swim passet för i år. Nästa vecka fylls det på med fler aktiva. Vi kommer att köra OWS i Järla Sjön 1-2 gånger per vecka under maj och juni. Fördelen med Järla Sjön är att jag som tränare kan följa de aktiva längs med, då är det bättre säkerhet men också kunna följa upp och titta på teknik som draglängd och andningsmomentet.

Några tips:

1) Om du simmar med våtdräkt, bli bekväma med dräkten innan du simmar med den i öppet vatten.

2) För att bli bekväm med dräkten. Bär din våtdräkt hemma i 20 eller 30 minuter, även i duschen. Använd den vid bassängen ett par gånger.

1) Sikten i de flesta sjöar och hav innebär oftast dåligt sikt. Och det är OK. Så länge dina glasögon inte läcker (mycket).

2) Om du befinner dig i en panikliknande situation, kan du antingen simma till närmsta land eller trampa vatten en stund. Ditt mål är komfort och kontroll, inte nödvändigtvis snabbast.

3) Det är verkligen lätt att glömma sin teknik i öppet vatten och alla de detaljer du har övat varv efter varv efter varv i bassäng. Det är ok från början men gå tillbaks snabbt som du skulle göra tekniskt i bassängen.


 Ludde
@coachludde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar