tisdag 25 mars 2014

Nytt uppdrag - head coach för Lisa Nordéns satsning mot Rio 2016

Foto: Catarina Axelsson, www.catarinaaxelsson.com
Nedan kan du läsa pressmeddelandet från Svenska Triathlonförbundet. 


Lisa Nordén som 2013 tog ett mellanår från VM-serien kommer 2014 att inleda sin satsning mot OS i Rio 2016. Lisa kommer att köra flera deltävlingar i VM-serien, bland annat Vattenfall World Triathlon Stockholm lördag 23 augusti 2014. Vid sin sida kommer hon att ha Fredrik ”Ludde” Lundin, som är rekryterad av Svenska Triathlonförbundet som head coach för att hålla ihop helheten kring Lisas satsning och team. Förutom huvuduppdraget att ansvara för Lisas satsning kommer Ludde att med tidigare och nyvunnen erfarenhet bidra till att utveckla STF:s landslagsverksamhet, primärt avseende kortdistans.

Lisa, Ludde blir ny head coach i Svenska Triathlonförbundet, hur ser du på det?
- För mig är det ett optimalt upplägg då jag redan har en nästan daglig kontakt med Ludde, och nu dessutom kommer att få med honom ut på VM-Series tävlingar och mästerskap. Han har en bra kontakt med Darren och de två kommer tillsammans med Anders Wiggerud och SOK att sköta allt kring kommande OS period. Ludde är en visionär som vågar tänka lite utanför ramarna - en egenskap som inte kan vara annat än välkommet om man försöker nå det där lilla extra.

Ludde, hur ser du på jobbet som ny head coach i Svenska Triathlonförbundet?
– jobbet är mycket motiverande och ska bli fantastiskt roligt, samtidigt som jag har stor respekt för vad jobbet innebär. Lisa är oerhört professionell i sitt utövande och hon ska kunna kräva minst lika mycket professionalitet av personerna omkring. Att få vara delaktig i att stärka och utveckla triathlon i Sverige tillsammans med redan involverade personer och lägga pusselbitarna runt landslaget på olympisk distans är ett privilegium och en intressant uppgift.

Läs mer via Svenska Triathlonförbundet här och Lisa Nordén här

Foto: Catarina Axelsson, www.catarinaaxelsson.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar