måndag 2 april 2012

Dag 3 – Läger Rio Maior, Portugal


 Bröstsimgänget med Niklas

Softar lite mellan fys- och simpass

Simmarna fortsätter att imponera på träningarna och gör det fantastiskt bra och fokuserat, Uddevalla coachen Dennis berömde simmarna för mig idag och tycker att dem är teknisk bra drillade och orkar träna på en hög nivå trots deras unga ålder. Det gör mig stolt som tränare att få beröm av en sådan rutinerad tränare som Dennis. Att träna 3,5 tim på förmiddagen och 2 tim på eftermiddagen kräver enormt mycket energi åtgång och intag, det är mycket bra mat som erbjuds på Rio Maior Sport Complex som tur är. Dessutom måste man vara vältränad innan man kommer till läger som detta för att klara av all träning under lägrets alla dagar.

Morgonen börjar med hopprep, slang och röresleträning.

Jag tycker att Rio Maior erbjuder ett komplett bra paket för elitidrottare, för ca 60 euro per dag så ingår 4 måltider per dag, 1,5 liter vatten, internet, tillgång till sjukgymnast, användning av isbad & spa, fri tillgång till bassäng, stora rum och bra sängar och allt ligger inom 5 min gångväg. Rio Maior som läger alternativ är bland dem bäst jag varit på.

Det dagliga schemat ser ut så här:
Frukost             06:30                  
Land                 07:30                  
Simning             08:00-11:00
Lunch                 12:00                  
Studietimme       12:30-13:30
Fysträning        15:30-16:30      
Simning             17:00-18:00
Middag              18:30

Eric kyler ned sig, snygg min!

Dags för Tessan!

Idag provade några simmare isbad för bästa återhämtning mellan passen, imorrn provar nästa gäng. Genom att sänka ned en kroppsdel ​​i kallt vatten ca 10-12 grader, tvingas blodet ut i musklerna genom bromsande av blodkärl, vilket bidrar till att spola ut slaggprodukter som mjölksyra. När du väl kommer upp ur ett isbad, kommer din kropp att värmas upp igen i jacuzzi, ca 40 grader och färskt blod kommer komma till musklerna vilket bidrar till att viktiga näringsämnen kommer till musklerna.

//Coach L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar