tisdag 2 oktober 2012

Jesper Björk på 4 veckors läger i Mission Viejo, USAIdag gick flyget för Jesper över Atlanten och han ska de kommande 4 veckorna träna med Mission Viejo Nadadores i Los Angeles. Mission Viejos simmare har bl.a. tagit 20 OS medaljer och slagit 22 världsrekord genom åren. Den legendasriska coachen Bill Rose kommer att vara hans tränare och träningen kommer säkerligen vara utmanade för Jesper. Han kommer bl.a. träna med Chloe Sutton som simmade OS i somras på 400 frisim.

Som tränare till Jesper så har jag jobbat för att han ska ”prova sina vingar” och komma ut i världen för att få bra träning men också för att få nya erfarenheter. Jag tycker att Jesper har kommit igång bra med sin träning. Han startade redan den 31 juli och har redan hunnit med ett aerobt läger i Calella. 

Träningsupplägget har varit att han ska en tillräcklig bakgrund för att klara av träning i 4 veckor med 30 timmars träning per vecka. Det kommer att bli mycket intressant att se vilken träning han genomför i Mission Viejo men också hans form när han kommer hem. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar