söndag 19 maj 2013

Äntligen dax för träning i sjön!Våren och sommarn har nu kommit till Sverige och det nu dax börja OWS träning i Järla Sjön. Det är ca 16 gr och med våtdräkt så funkar det bra att börja simma utomhus. En våtdräkt i rätt storlek, ett par simglasögon och en neonfärgad badmössa är allt du behöver för att komma i gång med att simma längs Sveriges kuster eller i någon av landets alla sjöar.

Ben
Benen tränas minimalt när du crawlar. Samtidigt får du också hjälp att flyta från våtdräkten. Vill du träna benen i vattnet kan du t.ex. använda en bensparksplatta eller simma bröstsim. Styrketräning på land är också ett alternativ.

Kondition
Hjärtat och cirkulationssystemet belastas hårt och konditionen förbättras rejält när du simmar långa intervaller.

Styrka
Eftersom det främst är armtagen som gör att du tar dig framåt i vattnet får armböjare, armsträckare, axlar, bröst, skulderblad och rygg jobba hårt när du crawlar.

Stabilitet
Rygg och mage får jobba hårt för att du ska kunna hålla balansen och kroppsställningen i vattnet. Också ben, armar och händer hjälper till med att hålla dig på rätt köl. I havsvatten får du dock hjälp från våtdräkten och saltvattnet som ger en viss flytkraft.

Vill du följa den plan i OWS som jag presenterar på TrainingPeaks, klicka isf härInga kommentarer:

Skicka en kommentar