fredag 10 maj 2013

Hej David, dax och tävla!



Jag kom i onsdags till Charlotte, USA för att coacha polisensimmaren David Ernstsson som till vardags simmar och pluggar på University of Iowa. Tävlingen är amerikanska Grand Prix med många OS-medaljörer på plats och t.ex. 21 simmare under 1.50 på 200 fr i 50m bassäng i startlistan, helt ok!? Fler svenskar som är på plats är Rebecca Ejdervik, Nathalie Lindborg och Emma Svensson. Tävlingen är sista chansen att kvalificera sig till VM i Rom eller Universiaden i Kazan i sommar.


ca 15 BMW X5 USA Swimming bilar utanför simhallen

Tävlingen är mycket väl genomtänkt och proffsigt arrangerad t.ex. har USA´s landslag en egen lounge där de kan spendera tid mellan loppen, där finns bl.a. fika och playstation. Bredvid finns en lounge för oss vanliga människor, också med fika och playstation och TV. Det finns ett stor område med försäljare av simmärke etc. Här har arrangören verkligen lagt ner tid för att ”sälja” simningen till aktiva, tränare och publik. Svenska Simförbundet borde skicka över nästa års arrangörer av svenska GP för att se och lära.

Jag och David har spenderat mycket tid tillsammans de sista dagarna och det har varit mycket nyttigt för att lära känna varandra bättre. Många bra diskussioner och bra idéer från David som är användbara för framtiden.



David tävlar fredag 200 frisim, lördag 50 frisim och 50 fjäril samt söndag 100 frisim. Resultaten ser du här

//Ludde
@coachludde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar