lördag 1 februari 2014

Fortsättning från äventyret i USA

Efter besöket i University of Iowa så bar det vidare till Florida. Vädret gick från -25 gr till +25 gr, personligen gillar jag mer +25 gr. Jag varit en del gånger i Florida men inte på de universitet jag skulle besöka denna gång.

Huvudnumret är i Miami är så klart att träffa Therese Nord som simmar på Florida International University (FIU) som är en divison 1 skola. Skolan har ca 50 000 elever och ligger i utkanten av Miami, nära flygplatsen. 


En stor skillnad mot svenska simmars möjligheter är tillgången gym och anställda och specialiserade fystränare. Tessan tränar gym 3 gånger varje vecka.  Dom springer 1-2 gånger per vecka i fotbollstadiums läktaren. Ska vara grymt hårt enligt Tesssan. 

Simträningen på FIU uppdelat i två grupper med 1 ansvarig tränare per grupp. Det finns en grupp för 100-200 simmare och en grupp 200 och längre simmare. De kör 10 simpass per vecka, simpassen efter gymmet är ca 1 timme.

Då jag besökte skolan körde dom ett 100/200 pace pass. Intressant och bra serie som jag tar med mig hem.
På fredagen var det dags igen för en dual meet där Tessans FIU möte Florida Atlantic University (FAU), tävlingen avgjordes på FAU´s hemmaarena i Boca Raton. Tessan simmade fjäril i 4x50 me laget, 100 rygg, 100 frisim och 100 fjäril. 

När jag ändå var på plats i Florida så passade jag på att besöka Nova Southeastern University (NSU) som är en division 2 skola där Magnus Lundgren (Neptun), Oskar Nordstrand (HS) och Emma Wahlström (Spårvägen) pluggar och simmar. Jag coachade både Magnus och Oskar när de var ungdomar i Neptun. 


@Caoch Ludde
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar