fredag 3 maj 2013

Ironman 70,3 - Nya erfarenheter från triahlonvärldenJust nu befinner jag mig med Lisa Nordén i St George där Ironman 70,3 ska genomföras imorrn lördag kl 7.00 (Sverige kl 15.00). Ironman 70,3 en tävling på halva ironmandistansen (1,9 km simning, 90 km cykling och 21 098m löpning) och som kallas Ironman 70.3 (där 70.3 är den totala sträckan 70,3 miles/113,0 km).

Fototagningar i fantastisk miljö, en bra dag på jobbet :)

Jag har sett triahlonrace tidigare men inte inifrån som coach och denna resa mycket lärorik och nyttig, det är mer Lisa som coachar mig här J. Detta är mycket nyttigt för framtiden så jag får bättre kunskap men också bättre förståelse om vad som händer utan för själva racet.

Tester olika strategier i sjön

Del av rundan på cykel

Lisa innan simningen i sjön (ca 16 gr) i sin TYR Hurricane

När det gäller förberedelser innan så är det stor skillnad mot simning. T.ex. så är simningen ca 40 km från St George det innebär att cykeln ska transporteras dit och utrustningen till löpningen ska vara på ett annat ställe så bil är ett måste eftersom växlingarna sker på olika platser. Det tar tid och kräver tid i förberedelser. För att vara trygg med banan så ska man helst se de flest delarna av den. Igår cyklade Lisa en del av banan på FM (där hon också tog foto med Ironman/arrangören) och på EM simmade hon i sjön, på vägen hem körde  vi med bil delar av cykelbanan.


Efter presentation, Lisa långt upp till höger på bilden

Igår kväll så var den en form av invigning där alla proffs presenterades på en scen och efter så fick alla agegroupers prata med sina förebilder.
Alla prata och skämtar med alla, motionär med proffs, tränare men atleter, sponsorer med motionärerna etc. Som t.ex. igår när Lisa pratade med Specialized som är hennes cykel sponsor stod agegrouperserna med stora ögon och öron och följde vad som hände. 

/CoachLudde
@coachluddeInga kommentarer:

Skicka en kommentar